🥳 AKCE 👨‍🍳 Horkovzdušná fritéza Maxfrita v hodnotě 1 999 Kč ZDARMA k nákupu kuchyňského robota Premiant Do konce akce zbývá:

Den Země z pohledu kuchyně

Snižování plýtvání potravin je klíčové pro ochranu naší planety. Každý rok se obrovské množství potravin vyhazuje, což má devastující dopad na životní prostředí. S blížícím se Dnem Země je důležité si připomenout, jak můžeme přispět k ochraně naší planety pomocí ekologicky odpovědných přístupů ve svých domácnostech.

Den Země v kuchyni s Patriccou

Den Země spadající na 22. dubna je každoroční událostí zaměřující pozornost k ochraně naší planety. Lidé se po celém světě zapojují do různých aktivit, jako je úklid veřejných prostor, výsadba stromů nebo osvěta o problémech životního prostředí. Tento den slouží jako připomenutí důležitosti udržitelného životního stylu a ochrany přírody pro budoucí generace.

Snižování plýtvání potravin

Snižování plýtvání potravin je důležité z několika důvodů. Prvním z nich je snížení emisí skleníkových plynů spojených s produkcí potravin. Dalším důvodem je délka rozkladu nespotřebovaných potravin na skládkách. Také jde o snižování zátěže přírody, zejména vody a půdy, které jsou nezbytné pro produkci potravin.

Správné uchování potravin

Správné uchování potravin je klíčové pro prodloužení jejich trvanlivosti a minimalizaci plýtvání. Dobře uzavřené nádoby a správně nastavená teplota v lednici a mrazáku mohou výrazně ovlivnit kvalitu potravin a jejich trvanlivost. Využití voskových sáčků může také pomoci prodloužit trvanlivost některých potravin, jako jsou sýry a šunky.

Využívání zbytků

Místo vyhazování zbytků jídla můžeme přemýšlet o kreativních nápadech na přípravu nových jídel. Zbývající maso a zelenina mohou být použity například na přípravu polévek, omáček nebo náplní do těstovin. Tímto způsobem minimalizujeme odpad a také šetříme peníze.

Buďme ohleduplní

Je důležité si uvědomit, že i malé změny v našich každodenních návycích mohou mít velký dopad na ochranu naší planety.

Oslavme Den Země společně a buďme ohleduplní k naší matičce zemi. Dopomoct nám k tomu mohou i různé domácí spotřebiče. Mezi ně patří například multifunkční hrnec Tripot, který šetří až 80 % energie.

Multifunkční hrnec Patricca Tripot

V kuchyni bez starostí

Šetřete místo, čas i peníze. Nepotřebujete horkovzdušnou fritézu, pomalý ani tlakový hrnec – tohle všechno zvládne multifunkční hrnec Patricca.

A ještě spotřebujete o 80 % méně energie než při klasickém vaření.  

Vařit rychleji a levněji

Multifunkční hrnec Tripot

Přečtěte si také: