Za dobrou snídani nemusíte utratit majlant. Když si její základ připravíte doma, vyjde vás to na pár korun. Navíc ji budete mít hotovou rychleji, než byste pro ni doběhli do krámu. A její křupání si můžete užívat ještě další 3 týdny, protože vydrží.
Je jen na vás, co si do ní ještě přihodíte. Klidně sáhněte po kokosu, kakau nebo třeba sušeném ovoci – zkrátka na co máte chuť.
Co budete potřebovat?
|
Nutriční hodnoty na 100 g*
*Uvedené hodnoty platí pro lískové ořechy |
Postup přípravy
- Do misky si nasypejte vločky, oříšky i skořici a vše zalijte rozehřátým medem.
- Okamžitě směs promíchejte – aby vám nevychladl med a znova neztuhl.
- Dno košíku horkovzdušné fritézy si vyložte pečicím papírem a připravenou granolu na nej rovnoměrně rozprostřete.
- Pečte 12 minut při 170 ℃. Granolu občas promíchejte, aby se rovnoměrně propekla – a vám tak při každém soustu pěkně křupala.
- Vychladlou granolu nasypte do dózy s víčkem a trochu si s ní oslaďte každé ráno. Nebo klidně uzobávejte jen tak během dne.
Proč snídat granolu?
Protože má úplně báječné složení. Je nabitá polysacharidy (ovesné vločky), nenasycenými mastnými kyselinami (ořechy) a vlákninou. Když přidáte ještě kvalitní zdroj bílkovin (třeba tvaroh), tak vás na dlouho zasytí. A vy nebudete hned za půl hodiny hledat, co byste kde ulovili.
Polysacharidy, bílkoviny a vláknina vás pořádně zasytí. Nenasycené mastné kyseliny si tělo neumí samo vyrobit a oříšky jsou jejich skvělým zdrojem. A jednoduché cukry vás na začátku dne dokonale nakopnou.
Může to být ještě jednodušší?Jasně, že může. Stačí vám k tomu jeden jediný robot Patricca Premiant, který s klidem zvládne fakt všechno. V mixéru zpracujete rozvar, celokovovou balonovou metlou ušleháte ten nejnadýchanější sníh z bílků a díky míchací metle připravíte tu nejjemnější ganáž. A když se vám jó nebude chtít, tak si čokoládu můžete nadrtit v sekáčku. Všechno pak jednoduše smícháte ve velké nerezové míse. |