🥳 AKCE 👨‍🍳 Horkovzdušná fritéza Maxfrita v hodnotě 1 999 Kč ZDARMA k nákupu kuchyňského robota Premiant Do konce akce zbývá:

Recept na lívance nadýchané jako obláček?

Snídaně, pondělí nebo narozeniny? Tyhle měkoučké lívance jsou vždycky dobrý nápad. Nemusíte řešit kynutí nebo kvásek, takže během chvilky jsou na stole. I když tam moc dlouho nevydrží – odolává se jim fakt těžko.

recept lívance

Co budete potřebovat?

  • 2 velká vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce cukru krupice

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota 194 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 22 g
z toho cukry 11 g
Tuky 7 g
z toho nasycené 2 g
Vláknina <1 g

Postup přípravy

  1. Obě vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků, které můžou rovnou do mísy kuchyňského robota. Jestli ho nemáte, nevadí. Stačí vám prostě větší nádoba, protože šleháním bílky vyskočí.
  2. Do žloutků přilijte mléko a vyšlehejte je společně metličkou. Samozřejmě i základ na lívancové těsto můžete připravit pomocí robota, ale hravě to zvládnete zpracovat rukou.
  3. Pak ke směsi přisypte mouku s práškem do pečiva – ideálně přes síto, aby nevznikaly hrudky.
  4. Teď přišel čas na to, co dělá lívance tak nadýchané. Oba bílky pomalu šlehejte a postupně přidávejte cukr. Otáčky postupně zvyšujte, nezačínejte hned na maximu – jen tak vám vznikne hora tuhého sněhu.
  5. Hotový sníh jemně zapracujte do žloutkové směsi. Nepoužívejte metlu, ale plochou vařečku nebo stěrku – ať vám sníh nespadne.

    TIP: Abyste těsto odlehčili, přimíchejte nejdřív jen malou část sněhu. A místo klasického krouživého pohybu pracujte ze stran a odspodu mísy – těsto budete spíš „překládat“ než klasicky míchat.

  6. Na rozehřátou pánev s kapkou oleje (nebo třeba ghí) udělejte z těsta vyšší bochánky. Pak už k nim jen kápněte pár kapek vody a přikryjte poklicí.
  7. Lívance nechte opékat cca 4 minuty na střední plamen z každé strany. O střed se nebojte – díky páře zůstane vláčný, ale bude stoprocentně hotový.
  8. Dochuťte, nazdobte a nebo rovnou spořádejte. Nic není špatně. Teda kromě toho, kdyby si je nepřipravili!

Bez práce nejsou lívance?

Ale kdepak, tomu v Patricce dávno nevěříme. Proto vyrábíme kuchyňské roboty, které to odmakají za vás. Nebudete tak muset řešit sekání, šlehání nebo mixování. Za to vám nepomůžou s ochutnáváním – to holt zbyde na vás.

U všech našich modelů navíc najdete balonovou metlu. Během chvilky tak vyšlehá nejen sníh, ale taky lehká těsta nebo šlehačku. Navíc mnohem rychleji než cokoliv jiného.

Ať to odmaká za mě

premiant